Toggle mobilmeny

Bok til alle

 

 

Leser søker bok er opptatt av at alle skal få oppleve forfattermøter i Bokåret 2019. For å hjelpe arrangører med å finne riktig forfatter til riktig publikum har de nå laget en katalog med tips til arrangementer for en rekke ulike målgrupper. Under presenterer vi noen av arrangementsidéene med lenke til kontaktinformasjon i Forfatterkatalogen.

 

Hele «Bok til alle»-katalogen kan lastes ned fra Leser søker bok sine nettsider: http://lesersokerbok.no/wp-content/uploads/2019/03/Bok%C3%A5ret2019-katalog-1.pdf

Kontakt også gjerne Eva Rekve i Leser søker bok for mer informasjon: er@lesersokerbok.no, tlf. 92 43 92 48.

 

Spelemannen frå Korsneset med Gro Nilsdatter Røsth

Målgruppe: Eldre
Samarbeidspartnere: Musikkmiljø, teaterscener, institusjoner for eldre

Forestilling med slåttar og lesing
Spelemannen frå Korsneset er ein sceneproduksjon bygd på ein roman av Gro Nilsdatter Røsth. Romanen er basert på livet til Karl Gustav Karlsen Korsnes (1883-1942). Han vaks opp på ein skrinn gard på Sunnmøre, og måtte ta odelen sjølv om han drøymde om å bli spelemann og arkitekt. Men han fekk oppleve å vere i Kong Oscar IIs Garde i Kristiania, og det finst meir enn 200 slåttar etter han.

I denne framsyninga vil musikar Thea Marie Ytterdal spele eit utval av slåttane til Karl Gustav Korsnes, og skodespelar Nina Starheimsæter les utdrag frå
romanen.

Kontakt Gro Nilsdatter Røsth her!

Drabant med Øyvind Holen og Mikael Noguchi

Målgruppe: Ungdom
Samarbeidspartnere: Ungdomsklubber, skoler, institusjoner for ungdom

Hip hop, graffiti og popstjernedrømmer
I tegneserien Drabant møter vi en kompisgjeng som vokser opp i Oslo på 90-tallet. Oppveksten i drabanten er en kamp om å være synlig både med musikk og fet graffiti på utilgjengelige steder. Samtidig er de på konstant flukt fra politiet som jakter dem for hærverk og betrakter dem som kriminelle. I siste bok i Drabanttrilogien begynner voksenlivet å innhente dem.

Tegneserieskaperne Øyvind Holen og Mikael Noguchi gjenskaper hip hopens storhetstid fra 90-tallet. Drabant er en reise i musikk, gatekunst, vennskap og fremtidsdrømmer. Dette blir et møte med det beste fra hip hopen. Kombiner gjerne med musikk.

Kontakt Øyvind Holen her!

Ryddetid med Camilla Kuhn, Sherin Wahab og Safia Abdi Haase

Flerspråklig fortellerstund
Målgruppe: Barn
Samarbeidspartnere: Språkkaféer, skoler, helsestasjoner

Den parallellspråklige utgaven åpner opp muligheten til å fortelle historien parallellt på flere språk. Bruk fortellere som kan lese/gjenfortelle historien på eget morsmål. Boka er utgitt på norsk, arabisk og somali, men kan gjenfortelles på andre språk. Fint å kombinere med musikk.

Samtale
Målgruppe: Ny i Norge, voksne

Oversetterne Sherin Wahab og Safia Abdi Haase snakker gjerne for voksne
om viktigheten av å lese litteratur på eget språk og om litteratur som
kulturformidler

Kontakt Leser søker bok for kontaktinformasjon til oversetterne. Kontakt Camilla Kuhn her!

Tordivel med Pia Tveterås

Målgruppe: Ungdom, unge voksne med nedsatt funksjonsevne
Samarbeidspartnere: Skoler, institusjoner

Det er ikke farlig å snakke om vanskelige ting!
Tordivel handler om ungdommene Vilde og Tor. De har en blanding av spesielle behov og helt normale behov, sånn som andre tenåringer.

Forfatter Pia Tveterås introduserer elevene for Tor og Vilde, deres interesser og utfordringer. Basert på et utdrag som leses høyt fra boka, fortsetter gruppen å dikte opp sine egne karakterer. Hva gjør de sammen? Hva snakker de om? Og hvordan er det å være forelsket?

For grupper på et høyere funksjonsnivå er det mulig å fullføre en halvferdig fortelling, inspirert av adjektivhistorieformen. Dette avtales med forfatteren på forhånd.

Ved å dikte rundt fiktive karakterer og situasjoner, beholder samtalen en trygg distanse til nære og intime temaer, uten å gjøre dem fjerne og upersonlige. Samtidig bør man beregne noe tid til fnising. Men som mammaen til Vilde sier: Det ikke farlig å snakke om vanskelige ting. Det er farlig å la være!

Kontakt Pia Tveterås her!

Under polarisen med Line Renslebråten

Målgruppe: Ny i Norge, barn
Samarbeidspartnere: Frivillighetssentralen, norskopplæring, språkkaféer,

Hvordan er livet under polarisen?
Forfatteren forteller fra boken med visning av illustrasjoner. Vi hører lyder fra de ulike dyrene under isen.

Til slutt blir det et lite tegnekurs. Der kan du lære enkle metoder å tegne isbjørner og seler. Det blir enkle forklaringer med mye visuell støtte i form av illustrasjoner, samt lyder til de ulike dyrene som vises.

Kontakt Line Renslebråten her!

Anna og Solmann med Erna Osland

Målgruppe: Eldre
Samarbeidspartnarar: Institusjonar, leseombod

Forfatterbesøk på institusjonar for eldre
Ei bok om livslang forelsking: Solmann og Anna bur i Gulen i Sogn og Fjordane. Dei har kjent kvarandre sidan dei var skolebarn. No er begge 81 år.

For seks år sidan fekk Anna eit slag. Ho mista mykje av språket og måtte flytte.

Då Anna kom tilbake til heimbygda måtte ho bu på institusjon. I ord og bilde har Osland og Apneseth dokumentert. Anna og Solmanns strev for å få vere saman.

Kontakt Erna Osland her!

60 damer du skulle ha møtt og OG med Marta Breen og Veronica Salinas

Veronica Salinas. Foto: Espen Gees

Målgruppe: Innsatte
Samarbeidspartnere: Fengsel

Forfatterbesøk for innsatte i fengsel
OG
Veronica Salinas leser fra boken OG, akkompagnert av argentinske-norske gitartoner spilt av Per Einar Watle. Jeg-personen i romanen OG går gjennom en identitetskrise. Hun er ny i Norge. Hverdagen er preget av rutinearbeid og språkkurs. Savnet etter hjemlandet Argentina er stort, men det er umulig for henne å reise tilbake. OG er en enkel og samtidig kompleks roman om identitet og språk. OG er en roman med et annerledes, sårt, friskt og ofte humoristisk blikk på Norge og menneskene som lever her.

60 damer du skulle ha møtt // Kvinner i kamp
Marta Breen holder foredrag om kvinnehistorie og snakker utfyllende om enkeltpersoner. Kan også ta med seg illustratøren Jenny Jordahl.

Kontakt Veronica Salinas her! 
Og Marta Breen her!

Anna Fiske

Målgruppe: Barn, ungdom, voksne med nedsatt funksjonsevne
Samarbeidspartnere: Institusjoner, skoler

Anna Fiske har gjennom et langt forfatterskap skrevet bøker som egner seg
for lesere som trenger ulike grader av tilrettelegging.

Hun er en fantastisk formidler som snakker svært godt til ulike målgrupper
og tar alltid publikum på alvor.

Kontakt Anna Fiske her!

Jenta som ville redde bøkene

Målgruppe: Barn
Samarbeidspartnere: Skoler, bibliotek, fritidsklubber, institusjoner for barn

Fortellerforestilling basert på boka til Klaus Hagerup
Et bibliotek kan være et magisk sted, fullt av fantastiske, morsomme og spennende bøker. Anna elsker bøker, og derfor er bibliotekaren fru Monsen en av hennes aller beste venner. Og dem hun leser om i bøkene, blir også vennene hennes. Men en dag forteller fru Monsen sannheten om hva som skjer med bøkene som ingen låner: De havner i den mørke kjelleren og blir kastet. Det er ikke til å tro. Og hva vil skje med dem som bor inni bøkene da? Anna forstår at hun må gjøre noe – hun må redde bøkene!

Forestilling av fortellerne Marianne Sundal, Kristine Haugland og musikeren Sofie Mortvedt.

Kontakt Leser søker bok for mer informasjon.