Toggle mobilmeny

Andreas Tjernshaugen

Født: 13.12.1972
Bosted: NESODDTANGEN, Viken

Forfatteren besøker gjerne

Barnehager. Bibliotek. Grunnskole 1.-4. klasse. Grunnskole 5.-7. klasse. Grunnskole 8.-10. klasse. Høyskole og universitet. Litterære arrangementer og festivaler. Næringsliv og organisasjoner. Sosiale institusjoner. Videregående skole

Tema

For voksne: Blåhval. Hvalfangsthistorie. Fugler (kjøttmeis og blåmeis). Eget forfatterskap. Holder gjerne kurs i skriving og lignende. For barn: Akvarier, akvariefisker og fiskers atferd og liv med eksempler fra akvarier.

Bokutgivelser

Om forfatteren

Andreas Tjernshaugen er forfatter og skriver særlig om dyr, natur og miljøspørsmål. Han har blant annet skrevet om fisker i Akvarieboka for barn (2013), om fugler i Meisenes hemmelige liv (2015), og hvaler i Hvaleventyret (2018) og Blåhvalen (2020). Hans nyeste bok Reven. Portrett av et villdyr kom i 2021.

www.tjern.com

@instagram

www.facebook.com

 www.kagge.no

Litterære produksjoner

HVORFOR HAR FISKENE FORSKJELLIGE FARGER?
De fargerike fiskene har mange hemmeligheter. Noen har kamuflasjefarger for ikke å bli sett. Andre kan skifte farge på ett sekund for å fortelle hva slags humør de er i. Vet du for eksempel hvordan en sint fisk ser ut?
Forfatter Andreas Tjernshaugen viser bilder han selv har tatt til Akvarieboka for barn, og forteller om fiskenes liv både i akvariet, i elver og vann i varmere land – og i norsk natur

HVALEVENTYRET
Andreas Tjernshaugen forteller om blåhvalen, verdens største dyr, om et glemt kapittel av Norges historie og om tenåringer på eventyr i Sørishavet. Forestillingen tar utgangspunkt i Tjernshaugens bok Hvaleventyret. Hvordan vi nesten utryddet det største dyret som har levd.