Toggle mobilmeny

Anne Ellingsen

Født: 09.04.1966
Bosted: OSLO

Forfatteren besøker gjerne

Barnehager. Bibliotek. Grunnskole 1.-4. klasse. Grunnskole 5.-7. klasse. Grunnskole 8.-10. klasse. Høyskole og universitet. Litterære arrangementer og festivaler. Næringsliv og organisasjoner. Sosiale institusjoner. Videregående skole

Tema

Eget forfatterskap, kulturformidling, historie, positiv tenkning.

Bokutgivelser

Hvite Busser oppdaterer årlig sine medarbeidere. I 2015 var vi så heldige å få en egen bokpresentasjon av forfatteren av Odd Nansen – Arvtageren. Anne Ellingsen holdt et særdeles engasjerende og inspirerende foredrag som vi sterkt kan anbefale.

Ole Johnny Hansen, daglig leder i Hvite Busser

Vi har hatt Anne Ellingsen som foredragsholder hos oss flere ganger, og anbefaler henne gjerne.

Anne Haugaard, Ullern seniorsenter

Anne Ellingsen holdt et levende og godt foredrag for oss – en fin blanding av bilder, historiefortelling og solid forskning,

Inger Marie Helle, Human-Etisk Forbund, Oslo Fylkeslag

På Deichman Bjerke fikk barn fra Bjerkedalen barnehage en spennende opplesning av Tom, verdens konge av forfatteren Anne Ellingsen. Boken handler om en liten tyrann som ikke tar hensyn, og vil bestemme over alle de andre i barnehagen. Boken ble formidlet med innlevelse av forfatteren. Det var tydelig at ungene levde seg godt inn i historien. De satt stille og fulgte med fra begynnelse til slutt. Fortellingen ga godt grunnlag for en samtale om store tema som demokrati og maktmisbruk, på en måte som de aller minste kunne forstå. Anbefales!

Sveinung Lutro, Deichman Bjerke

Anne Ellingsen er en dyktig og engasjert forfatter, og hun formidler den dramatiske historien til 10 år gamle Kari med innlevelse og varme. Forfatteren beretter innsiktsfullt om tvangsevakueringa, og får godt fram barnets perspektiv på det å være flyktning i eget land. Foredraget grep publikum og hun hadde kontakt med tilhørerne fra første stund.

Sonja-Kristin Granaas, Bibliotekleder, Alta bibliotek

På Senja bibliotek hadde vi stor glede av å ha besøk av Anne Ellingsen og hennes foredrag om boka Karis krig. Boka ble formidlet på en nær og fin måte som passet utmerket til fortellerstemmen i boka, Kari på 10 år. Vi fikk høre om hennes opplevelser under andre verdenskrig da byen hennes ble brent og hun ble flyktning i eget land. Foredraget passer godt til både barn og voksne. Hos oss hadde vi publikum i alle aldre og tilbakemeldingene var veldig gode. Jeg vil absolutt anbefale et besøk av Anne og hennes flotte bok! 

Nina Høgmo, Senja bibliotek

Om Forfatteren

Jeg skriver bøker for liten og stor. Se mer informasjon om forfatterskap og utgivelser på forfatterens hjemmeside

www.anneellingsenbok.no/