Toggle mobilmeny

Annette Münch

Født: 10.01.1981
Bosted: STABEKK, Viken

Tema

Eget forfatterskap. Skrivekurs, kreativ skriving. Kjønnsroller, seksualitet. Ungdom, oppvekst, familie, skole. Kampsport, jenter.

Bokutgivelser

Om forfatteren

Annette Münch (født 10. januar 1981 i Oslo) er en norsk magasinredaktør og ungdomsbokforfatter.

Münch vokste opp i Bærum, der hun fra ungdomsårene interesserte seg for journalistikk og kampsport. Innenfor kampsport fikk hun svart belte 2. dan i taekwondo, og har også trenet i krav maga, kickboksing, MMA, brasiliansk jiu jitsu og thaiboksing.

Hun arbeidet som redaksjonssjef og magasinredaktør i Egmont Serieforlaget fra 2003 til 2010.
I 2010 og 2011 var hun ansvarlig for den daglige ungdomsdebattsiden Si ;D i Aftenposten. Fra 2015 har hun jobbet som selvstendig næringsdrivende tekstforfatter hos Kick Media AS, samt som forfatter og foredragsholder.

Hennes debutroman var Kaoskrigeren (2006), som ble tildelt Kultur- og kirkedepartementets debutantpris. Aslak Hartberg fra Klovner i Kamp har skrevet fire sanger til boken, og han og Münch har sammen utarbeidet et opplegg for ungdomsskolen som de har reist omkring og presentert. Münch har sammen med Litteraturbruket også utarbeidet et multimediaproduksjon med grunnlag i Kaoskrigeren som ble nominert til Elevens gullsekk i 2009.

I 2009 utga hun også Jenteloven, om gjengmiljø blant jenter, som hun ble nominert til Brageprisen for.

Senere samme år skrev hun 8 tegn på at han liker deg til novelleantologien WOW, som utkom i august. Novellen Sweet Sixteen ble utgitt i novelleantologien Nesten som før i 2010. Novellen Du sa du torde ble utgitt i novelleantologien Mot i 2014.

I 2010 ble hun tildelt Bokhandelens stipend for barne- og ungdomsbokforfattere.

I 2012 utga hun faktaboken Den ultimate guiden til kampsport, som hun skrev sammen medforfatter Hanne Eide Andersen. Boken ble nominert til Kulturdepartementets pris for beste faktabok for barn og ungdom.

I 2014 ga hun ut boken “Badboy: Steroid”, som hun ble tildelt Brageprisen for. Hun ble også tildelt Østfoldungdommens kritikkerpris for samme bok. I 2016 lagde hun en multimedia-litteraturproduksjon om ungdom og anabole steroider, med utgangspunkt i romanen “Badboy: Steroid”. Hun innledet et samarbeid med rapperne Erik og Kriss som skrev og spilte inn fire låter om boken. Disse ble filmatisert som en del av produksjonen.

Münch er en aktiv foredragsholder, og har holdt snart fem hundre foredrag på skoler, bibliotek, litteraturfestivaler, fengsler, treningssentre, litteraturhus, institusjoner og foreninger over hele landet, ofte gjennom Den Kulturelle Skolesekken.

Lenker

www.annettemunch.com
http://annettemunch.com/badboy/
www.facebook.com

 

Litterære produksjoner

BADBOY: STEROID
Hvorfor velger noen norske ungdommer å begynne med anabole steroider? Forfatter Annette Münch intervjuet unge gutter over to år for å finne svaret.