Toggle mobilmeny

Cathrine Søberg

Født: 27.03.1953
Bosted: Oslo

Forfatteren besøker gjerne

Barnehager. Bibliotek. Grunnskole 1.-4. klasse. Grunnskole 5.-7. klasse. Grunnskole 8.-10. klasse. Høyskole og universitet. Litterære arrangementer og festivaler. Næringsliv og organisasjoner. Sosiale institusjoner. Videregående skole

Bokutgivelser

Om forfatteren

Pennen har vært mitt våpen siden jeg som 14-årig ungdomsskoleelev ble utplassert i Hamar Stiftstidende og ble korrespondent for Løten. Lyriker og journalist Rolf Jacobsen, som var nattredaktør i avisen, var en sterk og god støttespiller for meg. Senere har jeg skrevet en del reisereportasjer, natur- og miljøvernreportasjer og artikler, samt intervjuet kjente kunstnere om deres forhold til naturen: Sverre M. Fjelstad, Ketil Bjørnstad, Morten Krogvold, Carl Nesjar og Tove Nilsen.

I årene 2018-2021 gjennomførte jeg Enhetsterapistudiet hos lege Audun Myskja, og denne boken er en revidert og videreutviklet eksamensoppgave fra studiet. Audun Myskja har skrevet etterord og baksidetekst i boken som er kritikerrost med mange svært gode anmeldelser. For nærmere informasjon se www.pippikraft.no.
Jeg har i mer enn 40 år arbeidet med personalopplæring i frivillige organisasjoner, i offentlige etater og i næringslivet, og vært profilert en rekke ganger i ulike media for mitt banebrytende arbeid innenfor forebyggende helsearbeid, natur- og miljøvern, og freds- og solidaritetsarbeid, foruten samlivskurs og inspirasjonskurs basert på pippikraft. Bak begrepet pippikraft ligger styrken jeg fant hos Astrid Lindgren og Pippi Langstrømpe, som var viktige inspirasjonskilder for meg, helt fra jeg var fem år, for å løse utfordringer i hverdagen i en alkoholikerfamilie.

Foruten å være utdannet barnevernspedagog og adjunkt, bl.a med utdanning fra Norges Handelshøyskole og BI, er jeg internasjonalt sertifisert coach samt NLP Master Practioner. Jeg har videre utdannet meg i sjamanisme hos Ailo Gaup, og hos Irsk sentrum for keltiske sjamanistiske studier i Irland.

www.pippikraft.no

Tema