Toggle mobilmeny

Elin Hansen

Født: 15.05.1964
Bosted: BODØ, Nordland

Forfatteren besøker gjerne

Barnehager. Bibliotek. Grunnskole 1.-4. klasse. Grunnskole 5.-7. klasse. Grunnskole 8.-10. klasse. Høyskole og universitet. Litterære arrangementer og festivaler. Næringsliv og organisasjoner. Sosiale institusjoner. Videregående skole

Tema

Hekseprosessene. Kommunikasjon. Konsekvenser av negativt snakk. Maktforhold. Konflikter.

Bokutgivelser

Om forfatteren

 Jeg ble inspirert til å skrive bok da jeg besøkte Heksemonumentet i Vardø i 2015. Da jeg leste anklagene på minnetavlene som henger der, relaterte jeg det til både egne opplevelser og historier jeg hadde hørt fra andre. Resultatet ble en historisk roman fra hekseprosessenes tid i Vadsø tidlig på 1600-tallet. 

Tittelen på boken, Ildtunger, viser til ilden på bålet og til ilden som brenner på menneskenes tunger når de setter andre i vanry. Boken handler om den brutale forfølgelsen av kvinner i 1600-tallets Finnmark og om hvordan ord kan få fatale konsekvenser. Bok nummer to skal ha samme tema, altså konsekvenser av baksnakk, anklager og sladder, bare fra 1800-tallet denne gangen. Også den har handling i Finnmark, nærmere bestemt Vestre Jakobselv. Etter hvert blir det en bok fra nåtid som tar for seg det samme. Hensikten er å trekke en rød tråd fra 1600-tallet frem til i dag for å vise at ildtungene eksisterer fortsatt, selv om det fysiske bålet er borte. 

Nettside: https://maudsdatter.no/ 

Facebook: https://www.facebook.com/Maudsdatter/ 

Instagram: Forfatter_elinhansen 

TikTok: elinhansenforfatter