Toggle mobilmeny

Ellisiv Lindkvist

Født: 11.05.1973
Bosted: OSLO

Forfatteren besøker gjerne

Grunnskole 8.-10. klasse. Videregående skole. Høyskole og universitet. Litterære arrangementer og festivaler. Bibliotek. Sosiale institusjoner

Tema

Eget forfatterskap. Feminisme, kjønnsroller. Samtidslitteratur. Kvinnelige samtidsforfattere. Samtidsdramatikk/teater

Bokutgivelser

Litterære produksjoner

SANT
Hva er sant og hva er virkelighet? Hva er løgn og hva er fiksjon? Har det noe å si for opplevelsen av litteratur – og for forfatteren – om det er sant eller ikke? Finnes virkeligheten? Kan løgn bli til virkelighet? Og sannhet til fiksjon?

Forfatteren arbeider med tekst i bokform, for scene og som skribent, kåsør, foredragsholder. Hun har arbeidet med ulike sjangre og ulikt formspråk. Alt jeg skriver er sant (kortprosa 2007) hadde et tydelig satirisk preg, noe som er ganske sjelden i norsk samtidslitteratur. Tørst (2011) er en roman, men også her er det samtiden som diagnostiseres gjennom to ulike kvinner og deres ”becoming of age”. Ditt røde hår, Unn (Havmannprisen 2013) er en mer poetisk roman. Selvopptatt (2015) er kanskje den som ligner mest på debutboka, både med valg av tittel og tematikk, selv om det er en roman og bryter med kortprosaformatet. Tematikk i forfatterskapet: kropp, seksualitet, det moderne samfunnet preget av forbruk/stress/angst, jakten på lykke og hva som gjør at noen er innenfor mens andre faller utenfor.

Cappelen_Damm_logoForlagsliv

Lindkvists logg

Manusbanken