Toggle mobilmeny

Eva Ramm

Født: 23.11.1925
Bosted: OSLO

Tema

Eget forfatterskap. Livssyn, religion, filosofi. Andre emner. rasisme, toleranse, kulturelt mangfold. Ungdom, oppvekst, familie, skole. Samfunn (sosiale spørsmål, politikk). Kriminallitteratur. Parapsykologi. Psykologi.

Bokutgivelser

Om forfatteren

Jeg blir 93 år i 2018, men er i følge fastlegen temmelig vital for alderen. Så jeg håper på noen år til. Og nå lurer jeg på hva jeg ville snakket om, hvis jeg en dag igjen ble spurt om å holde foredrag.

Det måtte jo være noe jeg ønsket å bli husket for. Men hva? Jeg var formann i Ungdomslitteraturens Forfatterlag 1971-73 og har fått utgitt 22 bøker. En del ble svært godt mottatt. Jeg har alltid prøvd å påvirke og forandre, ofte på en humoristisk måte. Den bergenske sarkasmen ble kombinert med selvironi. Jeg er for eksempel stolt av at jeg bidro til å forandre atferden hos norske husmødre, da vi var på vårt aller galeste, i 1950-årene.

Fred mellom folk og stater har opptatt meg sterkt. Jeg tror på overbærenhet og sunn fornuft. En stund var jeg overbevist om at det var opp til meg å frelse verden. Den oppgaven viste seg å være for stor. Men en viss påvirkning har jeg nok hatt. Jeg har i mange år begavet med parapsykologiske evner, og kan forklare hvor ”guder”, ”stemmer” og ”ånder” kommer fra. Min teori om ”det plurale jeg”, som går ut på at vi har mange jeg-varianter og -muligheter, preger min egen praksis som psykolog. Kanskje lar det seg finne et fredsjeg dypt inne i alle mennesker? Dette burde jeg nok snakket mer om, i disse dager, og nå på tampen.

Ønsker å takke alle mine lesere for følget hittil!

Les mer på Wikipedia