Toggle mobilmeny

Gøril Evans

Født: 26.02.1949
Bosted: Sortland, Nordland

Tema

Hat og mobbing (Det kommer en dag). Au-pair- ordningen (Chrissie). Kravet om enerom på sykehjem (Soltun). Fobier (Smittejegeren).

Bokutgivelser

«Så det stormet stadig oppe på Olympen, rett over skyene. For Hera, herskerinnen på gudenes fjell, kunne ikke alltid styre sitt sinne med hell over ektemakens eskapader.» Fra gresk mytelogi til vår egen tid.  Tekstsamlingen Over stokk og stein tar for seg dagliglivets tildragelser.

«Min lille engel, med rosa munn og silkemyk hud, jeg kan kjenne duften av deg over land og hav, nesten tusen mil unna, og mitt hjerte gråter.» Novellesamlingen Og dagen skal vare evig består av seks noveller som skildrer enkeltmenneskers utfordringer i dagens Norge.

«Det hørtes fottrinn ute i gangen før det banket på, hardt og bestemt. Hun klemte Dukkelise inntil seg. Hun forsto instinktivt at dette ikke ville bli noe hyggelig besøk, forsto det på pappas likbleke ansikt og mammas skjelvende hender.» Barneboka Det kommer en dag starter sommeren 1945. Solfrid er åtte og broren Helge elleve. De bor på gården Bergheim,og faren seilte som offiser i utenriksfart under krigen og kom i affærer medtyskerne. Det er det som slår tilbake når krigen er slutt og ting skal gjøres opp, det handler om konsekvensene dette får for familien.

Tanum

Publica på Facebook

Gøril Evans på Facebook