Toggle mobilmeny

Henning Røed

Født: 01.08.1955
Bosted: Oslo

Forfatteren besøker gjerne

Barnehager. Bibliotek. Grunnskole 1.-4. klasse. Grunnskole 5.-7. klasse. Litterære arrangementer og festivaler. Næringsliv og organisasjoner

Tema

Det fantastiske livet i havet, om haier, blekkspruter, krabber, breiflabber og alt som lever langs kysten vår. Dessuten om forurensning av hav og fjorder og hva som kan gjøres.

Bokutgivelser

Forfatterbesøk

Et forfatterbesøk kan vare i fra 30 til 45 minutter og kan ha følgende temaer i bibliotek eller for barnehager, eller for 1-7 klasse:

Blekksprut

«Et blåskjell med øyne, en snegle med armer? Blekkspruter er rare, sannsynligvis mye rarere enn du tror. De tilhører rekken bløtdyr, og blant deres nærmeste slektninger finner vi blåskjell og strandsnegler. I motsetning til disse mer beskjedne skapningene er blekkspruten noe av det mest mystiske naturen har kommet opp med.

Hai

Hvem er den skumleste jegeren i havet?
10 av 10 ganger vil barn svare haien. Marinbiolog og forfatter Henning Røed holder en fortellerstund og presenterer sin nye bok om beistene med de skarpe tennene. Her kan du få høre og lær mange nye, og kanskje overraskende ting om haiene! Haiene har eksistert siden før dinosaurene, og de overlevde også det som drepte dem. 

Hva skjuler seg under havets overflate?

Visste du at en brennmanet har bestevenner og at det finnes haier i norske fjorder? Kjenner du til at det finnes en fisk som har sin egen fiskestang, som den fanger fisk og krabber med? Henning Røed har skrevet fire bøker for barn om det fantastiske dyrelivet i havet. Han forteller og svarer på spørsmål om det utrolige og rare som finnes i sjøen. Alt står ikke like bra til i havet, og derfor må vi ta vare på det. Men for at vi skal kunne ta vare på noen, må vi vite litt om de som bor der, og lære å sette pris på dem.

Henning Røed er født i 1955. Han er marinbiolog fra Universitet i Oslo og har jobbet i over 30 år med marine spørsmål. I dag arbeider han med å skrive bøker. Han har holdt mange fortellerstunder for barn mellom 3 og 12 år, samt undervist i felt og på skoler for barn og ungdom.

Lesestund i Nydalen – Foto: Jenny Dellegård

Foredrag

Hva skal vi leve av etter oljen?
I dette foredraget forteller Henning Røed om hvordan Norge har levd av havet i 1000 år. Dessuten viser han hva som må til dersom havets ressurser skal kunne erstatte oljen som vår viktigste og klart største inntektskilde.

Les mer her!