Toggle mobilmeny

Henrik Hovland

Født: 06.07.1965
Bosted: OSLO

Forfatteren besøker gjerne

Bibliotek. Grunnskole 1.-4. klasse

Bokutgivelser

Om forfatteren

Henrik Hovland har utgitt bøker i flere sjangere, men er de siste årene mest kjent for de fire billedbøkene om krokodillen Johannes Jensen som alle er illustrert av Torill Kove. Bøkene om Johannes Jensen er blitt moderne klassikere, kommer jevnlig i nye opplag og er oversatt til flere språk.

Temaer

Et forfatterbesøk som varer i 45 minutter kan ha følgende temaer i 1-4 klasse:
Eget forfatterskap med fokus på billedbøkene. Hvordan lage en bok, samarbeid mellom forfatter, illustratør og forlag. Hvordan skrive en historie, og arbeide med teksten så den blir bedre. Vise hvordan den samme historien kan framstå forskjellig i forskjellige formater og i oversettelser til språk som ligner ganske mye, litt eller ikke i det hele tatt, og med forskjellige alfabeter, for eksempel Johannes Jensen på dansk, engelsk, tsjekkisk, russisk og arabisk.

Lese fra Johannes Jensen føler seg annerledes mens bildene vises på lerret med Powerpoint. Samtale med tilhørerne om boken og det å føle seg annerledes.

Lese fra Johannes Jensen tar nattoget mens bildene vises på lerret etterfulgt av samtale om boken, hvordan håndtere frykt og tørre å gjøre det som er skummelt. Avslutte med råd og tips til barn som har lyst til å bli forfattere og har bokplaner.