Forfatteren besøker gjerne
Bibliotek. Høyskole og universitet. Litterære arrangementer og festivaler. Næringsliv og organisasjoner. Sosiale institusjoner
Bokutgivelser
-
Skogens menn. Minner og myter om hoggere og fløtere (Sakprosa, Aschehoug, 2022)
-
Minner som prosesser i sosial- og kulturhistorie (Sakprosa, Cappelen Damm, 2016)
-
Tøft å tåle. Når sjefen trakasserer – hva gjør vi da? Debattbok om trakassering, makt og kultur i arbeidslivet (Res Publica, 2014)
-
Hva forteller skogmuseene? Bok om historieformidling i norske og utenlandske skogmuseer. Norsk skogmuseums skrifter nr 2 (2005)
-
Astrids dagbok: Småbrukerliv 1971-1973. Historie om hverdagsliv. Skrevet sammen med Astrid Karlsmoen (Tapir Akademisk Forlag, 2004)
-
Historisk forsking, forståing og forteljing. Oversiktsbok om grunnleggende spørsmål innen historisk forskning og formidling (Samlaget, 2003)
-
Frå sosialhistorie til nyare kulturhistorie. Bok om nyere retninger innen historisk forskning (Samlaget, 2002)
-
Skogsliv. Kulturella processer i nordiska skogsbygder. Antologi utgitt/redigert sammen med flere forskere. Historiska Media (2000)
-
Veit og gate: daglegliv i Midtbyen i Trondheim 1880-1950. Kulturhistorie om dagligliv i by og gater (Universitetsforlaget, 1997)
-
Arbeid og miljø ved Follafoss tresliperi og Ranheim papirfabrikk 1920-1970. Dr.avhandling om arbeidets historie. Historisk institutts skriftsserie, Universitetet i Trondheim (1994)
-
Alltagsgeschichte og mikrohistorie. Fagbok om tysk hverdagshistorie. Historisk institutts skriftsserie, Universitetet i Trondheim (1994)
-
Papirarbeidernes historie: Norsk papirindustriarbeiderforbund 1913-1988. Fagforbundhistorie (Tiden, 1989)
Ingar Kaldal har siden 1985 arbeidet som historiker ved universitetet i Trondheim, senere NTNU. Har skrevet bøker om kultur– og sosialhistorie fra slutten av 1800-tallet til i dag, med særlig fokus på folks arbeid og dagligliv. Har også skrevet flere bøker om grunnlagsproblemer i historieskrivingen, særlig innen kulturhistorie om folks dagligliv.
www.kaldal.net
www.facebook.com
www.aschehoug.no
Tema
Kulturhistorie om skog, skogsliv og skogsarbeid. Historie om arbeid og arbeidsliv. Hverdagshistorie. Historie om ære og respekt. Teori og metode innen historie om kultur og dagligliv.