Toggle mobilmeny

Jon Ewo

Født: 29.06.1957
Bosted: OSLO

Tema

Eget forfatterskap. Andre litterære emner. Historiske emner. William Shakespeare. Barne- og ungdomslitteratur.

Bokutgivelser

Om forfatteren

Jon Ewo har jobbet som konsulent, redaktør, forfatter, frilanser og forlegger. Han ga ut den første boka si i 1986 har skrevet over 100 bøker, nesten alle for barn og ungdom. Han har skrevet både skjønnlitteratur og sakprosa. Sakprosabøkene har vært biografier og andre historiske emner. Jon Ewo har vunnet en rekke norske og internasjonale priser, bla. Brageprisen, Kulturdepartementets priser og Riksmålsprisen. Han er oversatt til 8 språk.

Litterære produksjoner

MARG OG BEIN
MARG & BEIN er grøsser-serien som gir norske barn mareritt. Bak uhyggen står de tre etablerte, prisbelønnede forfatterne Arne Svingen, Ingunn Aamodt og Jon Ewo. Sammen har de laget en spennende forestilling med opplesing, musikk, effekter, dramatisering og noen overraskelser underveis. Marg & Bein i live-versjon får knoklene til å riste hos tilskuerne. Velkommen inn i mørket …

1814 – ETT ÅR, FIRE MENN, ET LITE LAND
Du trodde kanskje at 1814 bare er en historie om grunnloven og Eidsvollmennene? Du har sikkert hørt hvor viktig det som skjedde i 1814 var. Men visste du hvor nervepirrende spennende det var? Og hvorfor det var så viktig?

MYSTERIET WILLIAM SHAKESPEARE
Verdens mest kjente forfatter er også verdens mest ukjente kjendis. Vi vet mye om Shakespeare, men ingen har sikre bevis for at han skrev skuespillene han er kjent for. Det finnes mange mulige kandidater som kan ha vært den faktiske forfatteren. Men er det mulig å føre hele verden bak lyset? Forfatter Jon Ewo og illustratør Bjørn Ousland har laget en times forestilling om den William Shakespeare som vi vet har eksistert og om tida han levde i. Pluss at vi skal bore litt i de mange mysteriene rundt ham.

PULVERHEKSA MØTER OTTO MONSTER
Hva skjer når to av Norges mest kjente barnebokfigurer møtes i samme forestilling? Pulverheksa forteller og tryller deretter fram Jon Ewo. Alle får monsterbrøle og dessuten får de svaret på hvorfor Jon Ewo har en gul oppvaskhanske på hodet!