Toggle mobilmeny

Kaare Mikael Bilden

Født: 05.11.1976
Bosted: OSLO

Bokutgivelser

Tema

Matens storpolitikk: hvordan skal vi klare å produsere nok mat til alle i framtiden? Hvorfor er det sult – i en verden som produserer mer enn nok mat? Og hva med klima og mat?
Dette foredraget er en reise i matens storpolitikk. Fra middagsbordet hjemme hos forfatteren følger vi pengene og matvarene til åkeren på Hadeland, der han vokste opp. Vi reiser videre Kenya der vi snakker med småbrukere og bondelagsledere. Vi besøker restauranter og matmesser i Cape Town, Berlin og New York, og snakker med FNs mateksperter og andre forskere. Bli med på reisen!

Om forfatteren

Kaare M. Bilden er bondesønn og journalist. Han har jobbet i NRK, Dagbladet, Dagsavisen, Ny Tid (debattredaktør) og Morgenbladet. «Mat er makt» førte til mer enn 50 medieoppslag og to debatter på Dagsnytt 18. Boka ble kjøpt inn av Kulturrådet og er på pensumlista ved Høyskolen i Oslo og Akershus. Her er noen sitater om boka:

«Dette er kløktig og skarp journalistikk rundt et viktig tema.» Lasse Midttun, Morgenbladet.

«Derfor er det all grunn til å hilse boken velkommen» Guri Hjeltnes, VG.

«Mat er makt heter boken du bør servere deg selv i sommer. Kaare M. Bilden følger matvarenes reise rundt verden, gjennom tollbarrièrer og klimafeller» Yngve Ekern, Aftenposten.

«Full av substans, men likevel lettlest» – Oikos, Økologisk Norge.

«Et svært leseverdig og sprekt innlegg» – Pål Christiansen, Dagligvarehandelen.

Kaare M. Bilden – weblogg

Aschehoug-logo