Toggle mobilmeny

Karin Moe Hennie

Født: 14.05.1976
Bosted: Kristiansand, Agder

Forfatteren besøker gjerne

Barnehager. Bibliotek. Grunnskole 1.-4. klasse. Grunnskole 5.-7. klasse. Litterære arrangementer og festivaler. Næringsliv og organisasjoner. Sosiale institusjoner

Tema

Kroppen vår, Pollenallergi, Overgang fra barnehage til skole, Ninjaer, Setesdal, bunad, anderledes forfatterbesøk, dans,

Bokutgivelser

Om forfatteren

Jeg jobber som barnebokforfatter, regissør, koreograf, manusforfatter og danser i Kristiansand, og er en jentedame som alltid er i farta. Jeg har min utdannelse fra KHIO (Dans)og Westerdals School of Communication.( Tekstforfatter)
De siste ti årene har jeg gitt ut fire barnebøker. I og med at jeg også jobber som danser, så har alle mine barnebøker blitt små forestillinger som jeg reiser rundt med til barnehager, skoler, kulturhus og bibliotek over hele landet.

www.kmhennie.no

www.facebook.com

www.instagram.com

Dingle som en kringle – Denne boken handler om kroppen. Hva kan kroppen vår gjøre? Enkelte deler av kroppen er ganske rare. Hvorfor er det sånn? Hva om kroppen hadde vært annerledes? Ja, tenk hvis min nakke kunne snakke og alle fingre hang på skakke. Hvis tåa likte te, ja, tenk dere det! I forestillingen har jeg med skjelettet, Åsmund. Han er glad i å danse ballett og svinger seg til rundt, til stor begeistring for barna.

Pollus-Den lille pollenplagen– Dette er en bok med fine og humoristiske illustrasjoner, og for meg er det viktig at barna skal sitte igjen med en viss forståelse for hva pollen og pollenallergi er. Ikke minst hva det gjør med de som er allergiske. Astma- og Allergiforbundet bidrar i boken med et etterord, spesielt tilpasset foreldre, som tar for seg det mer faglige. Pollenkornet, Pollus, vil ikke noen noe vondt. Han vil jo bare finne seg en jenteblomst å være sammen med. Han kan ikke bestemme hvor mye vinden skal blåse, eller hvilken retning den skal ha. Han har slettes ikke lyst til å havne inn i en nese full av busemenn, eller inni et vått øye.

Fra stor til liten – skolestart er en tøff tid for mange barn. Overgangen fra barnehage til skole er vanskelig å forberede seg til.
Før sommeren var du størst i barnehagen, og var trygg. Nesten litt for trygg. Så kommer dagen du skal begynne på skolen. Skolegården er fylt med barn, og de fleste er større enn deg. Du må knytte skolissene selv, du må klare deg selv på toalettet, og du må holde orden på plassen din.

Ninjana – Boken handler om Ninjana, Setesdalens egen ninja. Hun lever et tilsynelatende vanlig liv i Setesdalen, bortsett fra at hun bor alene med mormor i en hytte langt til fjells, hun trener kampsport halve natten og snakker med ville dyr. Mens bygdas befolkning sover smyger Ninjana seg rundt i fjellheimen og bekjemper hyttetyver iført superheltdrakten sin, nemlig Setesdalsbunaden. Med et kjølig blikk og med god presisjon sender hun brystsøljen sin avgårde så den står og dirrer i panna på tyvene. Dette er en actionfylt bok med mange referanser fra Setesdalen. Jeg jobber med å få Setesdalsninjanen ut i verden nå som Setesdals kulturarv har havnet på Unescos verdensarv liste.