Toggle mobilmeny

Line Baugstø

Født: 13.01.1961
Bosted: OSLO

Forfatteren besøker gjerne

Bibliotek. Grunnskole 1.-4. klasse. Grunnskole 5.-7. klasse. Grunnskole 8.-10. klasse. Høyskole og universitet. Litterære arrangementer og festivaler. Næringsliv og organisasjoner. Sosiale institusjoner. Videregående skole

Tema

Eget forfatterskap. Kvinneliv. Kjønnsroller. Kvinnekampen på 60- og 70-tallet. Samliv. Seksualitet. Spiseforstyrrelser. Ungdom. Oppvekst. Mobbing. Bistand. Skrivekurs, både i kreativ skriving og sakprosa. Romanen, novellen. Samtidslitteratur.

Bokutgivelser

Om forfatteren

Line Baugstø debuterte som forfatter i 1986 og har siden gitt ut en lang rekke bøker i flere sjangere: Romaner og noveller for voksne, barnebøker, sakprosa og dramatikk.
Temaene i forfatterskapet er mange, men historiene tar alltid utgangspunkt i hverdagene våre.
Forfatteren har i flere romaner skrevet om 60- og 70-tallet, en tid da det skjedde store endringer i samfunnet, ikke minst i forhold til kjønn og seksualitet.
I den populære lettlestserien om Kaja og Stine har forfatteren skrevet hverdagskrim for barn.

Litterære produksjoner

CAMILLA COLLETT, FØDT WERGELAND
Camilla Collett ble født i en tid da kvinner skulle være tause og underdanige. Men i stedet for å gjøre det alle ventet av henne, gikk hun sine egne veier, og krevde sin rett til å snakke og til å fortelle om sine følelser.

KAJA OG STINE FØLGER ET SPØR
Stine overnatter hos Kaja da hun våkner midt på natta og ser noen skumle skygger i hagen utenfor. To skikkelser sniker seg rundt med en lommelykt. Dagen etter bestemmer de to jentene seg for å finne ut hvem det kan være.

VI SKULLE VÆRT LØVER
12 år gamle Leona er transperson. Når hun flytter og begynner i en ny klasse, prøver hun å skjule at hun er født som gutt, men etter en drøy uke avsløres hemmeligheten.

Lenker

www.oktober.no
www.aschehoug.no