Toggle mobilmeny

Linn Cecilie Ulvin

Født: 09.04.1969
Bosted: NESODDTANGEN, Viken

Forfatteren besøker gjerne

Bibliotek. Grunnskole 1.-4. klasse. Grunnskole 5.-7. klasse. Grunnskole 8.-10. klasse. Høyskole og universitet. Litterære arrangementer og festivaler. Næringsliv og organisasjoner. Sosiale institusjoner. Videregående skole

Tema

Eget forfatterskap. Kunst i offentlige rom. Prosjektledelse. Skrivekurs, kreativ skriving. Drama. Romanen, novellen. Samtidslitteratur. Dokumentarlitteratur, research. Andre forfattere. Andre litterære emner. Kjønnsroller, seksualitet. rasisme, toleranse, kulturelt mangfold. Ungdom, oppvekst, familie, skole. Samfunn (sosiale spørsmål, politikk). Sjangerblanding, Performativ tekst/writing.

Bokutgivelser

Om forfatteren

Linn Cecilie Ulvin er forfatter, billedkunstner, og kurator. Hun arbeider med bøker, installasjon, skulptur, tekst, lyd, foto og performance, knyttet til egen skjønnlitterær skriving. I arbeidene utforsker hun koblinger mellom litteratur, performativitet og visualitet. Interdisiplinaritet er essensiellt for hennes kunstnerskap, som har forbindelser både til billedkunst, litteratur- og teaterfeltet. Ulvin arbeider i atelier på Sinsen i Oslo.

Utdannelse og bakgrunn
Ulvin har bakgrunn i fysisk teater. Hun har studert billedkunst ved Kunstakademiet i Oslo og skapende skriving ved Skrivekunstakademiet i Hordaland. Ulvin har gitt ut to romaner på Tiden forlag, og publisert tekstsamlinger og blandingsuttrykk i litteratur -og kunstfeltet. Hun har vist en rekke separat – og gruppeutstillinger og kuratorprosjekter. Ulvin har hatt flere oppdrag som prosjektleder og kunstkonsulent bl.a. for KORO, Kulturetaten

Kunstnerisk aktivitet
Ulvin har utgitt romanene «Nærmere kjærligheten» (2001) og «Himmelen bak er slitsomt blå» (2005) på Tiden Norsk Forlag. Hun har publisert tekst og blandinguttrykk i f.eks. Vinduet, Vagant, Ord Och Bild og Methronome, og romanene hennes er gjennom The Book Lovers Project, en kuratert fysisk og online samling og publikasjon om kunstnerromanen, innkjøpt av M HKA Museum of Contemporary Art, og vist på Cricoteka, Krakow, Polen )2015 og 2016), Fabra i Coats, Contemporary Art Centre Barcelona, Spania( 2014), De Appel Arts Centre, Amsterdam og The Elisabethan Foundation For The Arts, New York City (2013), TM HKA, Museum Of Contemporary Art, Belgia (2012).

Ulvin har de siste årene vist separatutstillinger på Kunstplass 10 i Oslo (2015), House of Foundation i Moss og Tegnerforbundet i Oslo (2014), og blant annet deltatt på større kuraterte gruppeutstillinger som Seeable/Sayable på Kunstnernes Hus i Oslo (2016), Fakta, historier og anekdoter på Kunsthall Stavanger (2015), Kvinnelige pionerer- nye stemmer på Lillehammer Kunstmuseum (2013), Crossover- fra tekst til bilde på Drammens Museum (2014) , Høstutstillingen på Kunstnernes Hus (2014), og Mina/Meg på Kulturhistorisk Museum i Oslo (2016). Ulvin har kuratert utstillingene Å PARADIS- Strategies on The Nordic Queer, på Kunstplass med seminar på Litteraturhuset i Oslo, og Å PARADIS- HELSINKI på The Cable Factory, Helsinki i Finland. Sammen med billedkunstner Vanna Bowles, har Ulvin utført to kunstprosjekter i offentlig rom.

Ulvin etablerte og var regissør, dramatiker og skuespiller i egne produksjoner i teatergruppa «Kompaniet Panterbiffene» (1991-1998), som i tillegg bestod av Toril Goksøyr og Maria Joynt. Gruppen var en del av 90-tallets friteaterscene, og viste teaterforestillinger og performance.

Lenker

www.linnulvin.com
www.facebook.com/linn.ulvin
@LinnCUlvin