Toggle mobilmeny

Mari Grinde Arntzen

Født: 28.09.1970
Bosted: OSLO

Forfatteren besøker gjerne

Bibliotek. Grunnskole 8.-10. klasse. Høyskole og universitet. Litterære arrangementer og festivaler. Næringsliv og organisasjoner. Videregående skole

Tema

Eget forfatterskap. Perfeksjons- og prestasjonskultur. Mote, trender og moteindustri. Journalistikk. Formidling av visuell kultur.

Bokutgivelser

Mari Grinde Arntzen er forfatter og journalist.
Mari Grinde Arntzen har skrevet om mote og visuell kultur i en årrekke, blant annet for Aftenposten og Dagens Næringsliv. Hun har studert utviklingsstudier, naturvern, sosialantropologi og journalistikk. Og hun er forfatter av bøkene «Kleskoden. Den nakne sannheten om mote» og «Perfekt. Skapelsen av det plettfrie mennesket».

I «Perfekt» tar hun for seg prestasjons- og perfeksjonsjaget i det norske samfunnet i dag og hvilken rolle media og markedet spiller. I «Kleskoden» dissekerer hun behovet vi har for å pynte oss og hvordan verdens femte største industri – moteindustrien – drar nytte av det. «Kleskoden» er nå oversatt til både engelsk og russisk. Sistnevnte ble lansert i Russland i 2017 med en omfattende forfatterturné.

Selvportrett tatt under bokturné i Russland 2017

Selvportrett tatt under bokturné i Russland 2017

 

I tillegg til skrivingen, underviser Arntzen i journalistikk og semiotikk ved School of Fashion Industry (SoFI) og er fast gjesteforeleser ved Westerdals Oslo School of Arts, Communication and Technology og Bilder Nordic School of Photography.

www.marigrindearntzen.no
www.facebook.com/marigrinde.arntzen
www.manifest.no
www.reaktionbooks.co.uk
www.admarginem.ru