Toggle mobilmeny

Mari Kjetun

Født: 20.02.1966
Bosted: Asker, Viken

Forfatteren besøker gjerne

Bibliotek. Grunnskole 1.-4. klasse. Grunnskole 5.-7. klasse. Høyskole og universitet. Litterære arrangementer og festivaler. Næringsliv og organisasjoner. Sosiale institusjoner

Tema

Eget forfatterskap. Oppvekst. Mobbing. Utenforskap. Skrivekurs/kreativ skriving, for barn, ungdom og voksne

Bokutgivelser

www.kjetun.no

Litterære produksjoner

EN SOM MEG
Du er sjiraff, du bor fritt og fint i eget hus i en park – sammen med åtte andre dyr. Du får deilig mat og er aldri sulten. Du vet ikke helt hvem du er, fordi du har aldri sett ansiktet ditt i et speil. Du forstår hva de andre dyrene – og menneskene sier, men ingen forstår deg. Ikke engang kroppsspråket ditt. Derfor er du ganske ensom. Mest av alt ønsker du deg en venn – en som deg. En dag flytter det inn en sjiraff i fellesskapet. Som viser seg ikke å være en venn…

SØT OG FARLIG
Mari Kjetun er en dyreentusiast og har gitt ut mange bøker for barn om dyr.  Fascinasjonen for dyr er hun ikke alene om å ha: Hvorfor er vi mennesker så opptatte av dyr? Fordi vi kjenner oss igjen i dem? Fordi de er søte? Litt rare?

SVARET ER SJIRAFF
Hva er det med dyr som fascinerer oss mennesker? Er det fordi vi kjenner oss igjen i dem? Vi kan se at mange dyr liker å leke. Men har dyr følelser? Meninger? Og går det an å ha et dyr som bestevenn? Verdens høyeste dyr, som er en sjiraff?

Det går an i fantasien.

HELT MAX MERE MAX
Går det an at mennesker og sjiraffer kan bli bestevenner? Er det virkelig mulig at en sjiraff kan bo på rommet til en vanlig gutt? Kanskje …? Kanskje ikke …? En ting er i alle fall sikkert: En sjiraff er en god venn å ha når sure seler prøver å stjele fisken din.

I SJUENDE HIMMEL – NOT
Bestevenninnen din dumper deg for klassens diva. Hun er helt forandret – hva gjør du? Bestemmer deg for å ta igjen! Lager en vanntett plan, som inneholder å bli ny, feminin og guttegæren. Er det greit å juge noe helt vanvittig? Men i krig og kjærlighet er alt lov, ikke sant? For du MÅ vinne – for enhver pris.