Toggle mobilmeny

Mariangela Di Fiore

Født: 15.11.1981
Bosted: NESODDTANGEN, Viken

Tema

Eget forfatterskap. Poesi. Andre forfattere. Andre emner.

Bokutgivelser

Litterære produksjoner

IL BIONDO
Etter et tøft år hjemme i Norge flytter seksten år gamle Andreas et år til Napoli i Italia.Her forelsker han seg i napolitanske Elisa, og gjennom henne introduseres han for en verden han aldri har sett maken til. Før han vet ordet av det, er han dratt inn i Napolis underverden – der Camorra-mafiaen regjerer. Snart styres livet hans av mafiakriminalitet, hvor penger, status og ære er en del av hverdagen. Men også trusler, skytevåpen og drap. Andreas havner i en drakamp mellom egen kultur og moral på den ene siden og den ubrytelige lojaliteten til Elisa og hennes familie på den andre. For har man først gått inn i mafiaen, kommer man seg ikke ut igjen uten at det får alvorlige konsekvenser.

Gjennom øynene til en seksten år gammel norsk gutt får vi se hvordan kultur og gamle tradisjoner, hvordan arbeidsledighet og desperasjon og tanke om absolutt lojalitet og omertà (taushetens lov) gjør at mafiaen den dag i dag lever i beste velgående i en av Europas mest populære ferieland. Og hvordan det er mulig å dras inn i denne virksomheten. Il Biondo tematiserer kulturforskjeller mellom Norge og Italia, kaster et kritisk lys over organisert kriminalitet og viser hvor lett det er å bli utnyttet og dratt inn i lyssky virksomhet.
Og ikke minst; hvordan forelskelse kan få deg til å gjøre de utroligste ting.

ELEFANTMANNEN
Den sanne historien om Joseph Merrick, som levde i England på slutten av 1800-tallet. Han led av det svært sjeldne Proteus syndromet, som ga han et svært deformert og grotesk utseende, derav kallenavnet Elefantmannen. Forestillingen handler om menneskeverd og hvordan vi måler og bedømmer hverandre med utgangspunkt i det ytre.

CAMORRALAND
Det tegnes et skremmende bilde av mafiaen som et system som infiltrerer alt og alle i samfunnet, fra de små hverdagslige hendelsene til de større verdensomspennende forretningene, fra gateplan til politikere og fra Napoli til Norge.  I tillegg til møtet med forfatter Mariangela Cacace Di Fiore og hennes tekst byr produksjonen Camorraland på en tolv minutters film med rystende skildringer av overlagte drap, søppeldeponier og kyniske mafiabosser – samt møte med ofre som skifter fra fortvilelse og aggresjon til oppgitthet og stilltiende aksept.