Toggle mobilmeny

Marit Daaland Lesjø

Født: 12.03.1980
Bosted: TRONDHEIM, Trøndelag

Forfatteren besøker gjerne

Bibliotek. Høyskole og universitet. Litterære arrangementer og festivaler. Næringsliv og organisasjoner. Sosiale institusjoner. Videregående skole

Tema

Psykiatri, utenforskap, relasjoner, traumer, bipolaritet, angst, depresjon, destruktive mestringsstrategier, recovery, ensomhet, sosial, emosjonell og relasjonell kompetanse. Eget forfatterskap og litteraturens helbredelseskraft.

Bokutgivelser

Om forfatteren

Marit Daaland Lesjø er utdannet innen psykologifaget, og har jobbet blant annet som butikkmedarbeider, setvitør, postbud, personalkonsulent, NAV-sekretær, journalist, og erfaringskonsulent innen psykisk helse. Med både fagkunnskap, arbeidsbakgrunn og egne erfaringer innen psykologi og psykiatri brenner hun for å bruke sitt unike utgangspunkt for å formidle viktig kunnskap om å leve med psykisk sykdom, og har blant annet holdt foredrag for studenter ved NTNU med gode tilbakemeldinger.
Debutromanen Epikrise handler om en karakter som kommer hjem etter et opphold på en psykiatrisk institusjon. Hun leser epikrisen legen har skrevet om oppholdet, men har behov for å fortelle sin egen versjon av hva som har skjedd de siste månedene, selv om hukommelsen er full av hull. For å ha noen å fortelle til begynner hun å skrive et brev til psykiateren. Sentralt i historien er en destruktiv relasjon, og den handler om forelskelse, begjær, nærhet, avstand, frykt, mani og hvor skremmende lett det er å såre hverandre. Det er også en katt med, det er aldri feil.

www.aschehoug.no