Toggle mobilmeny

Marit Helene Nicolaysen

Født: 22.11.1953
Bosted: OSLO

Forfatteren besøker gjerne

Bibliotek. Grunnskole 1.-4. klasse. Grunnskole 5.-7. klasse. Litterære arrangementer og festivaler. Næringsliv og organisasjoner. Sosiale institusjoner

Tema

Eget forfatterskap. Om å skrive. Rotter: utskjelte superdyr

Bokutgivelser

Om forfatteren

Marit Nicolaysen er cand.mag. med fagene fransk, portugisisk, statsvitenskap og litteratur fra UiO. Hun var en av de første som tok mellomfag i litteraturvitenskap på musikktekster, med hovedvekt på tekster av kvinnelige rockeartister og i særdeleshet Patti Smith. Marit har jobbet som journalist i aviser, magasiner og nærradio (RadiOrakel i nærradioens pionertid). Hun har jobbet i Forskningspolitisk råd, det nå nedlagte rådgivende organ for regjeringen. Hun har også jobbet som forfatterkonsulent i Norsk Forfattersentrum. Siden 2003 har Marit vært forfatter på heltid.

Marit har vært involvert i forskjellige typer teaterarbeid. Hun har fått oppført en monolog på Det norske Teater, hun har startet og drevet lokalt barneteater, og laget festforestillingen til Norsk Arbeidsmandsforbunds 100 års jubileum. Marit har sittet i diverse styrer og råd (Den norske forfatterforening, Norske barne- og ungdomsbokforfattere, Norsk Barnebokinstitutt).
Marit har i mange år besøkt skoler over hele landet, på enkeltoppdrag eller lengre turneer. Håpet er å kunne spre leseglede og stimulere til leselyst.

Marit er tildelt Sonja Hagemanns barnebokpris i 2001, Skolebibliotekarforeningens litteraturpris 2006 og Teskjekjerringprisen 2007 for Svein og rotta-bøkene.
Marit er mest kjent for de 15 bøkene om Svein og rotta. Det har blitt laget 2 filmer basert på bøkene, og høsten 2007 var Svein og rotta et av emnene i Kvitt eller dobbelt på NRK. Bøkene er oversatt til flere språk.