Toggle mobilmeny

Mette Werner

Født: 12.01.1952
Bosted: FREDRIKSTAD, Viken

Tema

• Østens meditasjon og religioner. Hva kan de si oss i vesten i dag. • Eget forfatterskap. Skrivekurs og kreativ skriving • Overgrep og overlevelse

Bokutgivelser

Om forfatteren

Mette Werner er utdannet filmauteur fra The Gray Film Atelier i USA og har deltatt på ettårig kurs for produksjonsassistenter i NRK fjernsynet foruten en lang rekke kurs og seminarer i dramaturgi og skapende prosesser.

Werner debuterte med novellen Piker i tidsskriftet Vinduet i 1978. I 1980 ble hun ansatt i Teamfilm a.s som manusforfatter. Samme år kom novellefilmen Rabies, regi Jan Toreg og i 1982 novellefilmen Reisen. Werner har skrevet hørespill, artikler, noveller og romanene Jennys mamma, 2013 og Ti stille dager, 2017. I tekstene sine setter hun søkelys på vanlige mennesker liv. Reisen handler om integrering av psykisk utviklingshemmede i samfunnet, Jennys mamma tar for seg seksuelle overgrep i en familie og i Ti stille dager settes en alminnelig, vestlig kvinnes livserfaringer opp mot Østens filosofi: hinduismens guder og Buddhas lære om veien til Nirvana.

Werner har gjennom årene opphold seg over tid i Sveits, USA, India, Spania og Argentina. Etter endt lærerutdanning (1999) har hun kombinert skrivingen med undervisning i ungdomsskolen

Litterære produksjoner

JENNYS MAMMA
Historien handler om en mor (Marta) som forgriper seg på sin lille datter (Jenny). Vi får høre om Marta i den perioden hvor overgrepene foregår, hennes tanker, følelser og ikke minst frustrasjoner. Parallelt får vi historien om Jenny som voksen. Dels i form av noen dagboksnotater fra hennes arbeid med å fri seg fra det som skjedde, dels i en gryende forelskelse til en mann.

TI STILLE DAGER
Siv er i India for å skrive om religiøs kunst. Etter måneder på tog mellom byer og fjell, skal hun endelig falle til ro på en pute med bena i kors. Foran henne ligger ni lange døgn hvor hun ikke skal kommunisere noen. Med utgangspunkt i sin roman, Ti stille dager, vil Mette Werner dele refleksjoner og kunnskap om hinduismens guder og buddhistisk meditasjon. Samtidig vil hun komme inn på hva indernes urgamle erfaring kan ha å si for oss i vesten i dag.

WWW.MANUSBANKEN.NO

Facebook-logo