Toggle mobilmeny

Mette Werner

Født: 12.01.1952
Bosted: FREDRIKSTAD, Viken

Forfatteren besøker gjerne

Bibliotek. Grunnskole 8.-10. klasse. Høyskole og universitet. Litterære arrangementer og festivaler. Næringsliv og organisasjoner. Sosiale institusjoner. Videregående skole

Bokutgivelser

Dramatikk

• Reisen (novellefilm 1982)
• Frostroser (Hørebilde, 1980)
• Rart at Arne ikke har ringt (Hørespill, 1979)
• Rabies (kortfilm 1979)

Om forfatteren

Mette Werner er utdannet filmauteur fra The Gray Film Atelier i USA. Hun har også deltatt på ettårig kurs for produksjonsassistenter i NRK fjernsynet ved siden av en lang rekke kurs og seminarer i dramaturgi og skapende prosesser. I 1980 var hun ansatt i Teamfilm a.s. som manusforfatter. Foruten filmmanus har hun skrevet noveller, hørespill, artikler, og romaner. I tekstene sine setter hun søkelys på vanlige menneskers liv. Hun har vunnet flere priser bl.a. for novellefilmen Reisen.

Mette Werner er også utdannet adjunkt med fordypning i pedagogisk drama. I 20 år kombinerte hun skriving og undervisning, bl.a. i norsk, religion, film og drama. Siden 2019 er hun forfatter på heltid.

Tema

• Livet, døden og kjærligheten:  Om sorg og omsorg, pårørendes rolle under alvorlig sykdom
• Overgrep og overlevelse
• Om meditasjon som redskap til åndelig utvikling og livsmestring. Østens meditasjon og religioner.
• Eget forfatterskap

Litterære produksjoner

OM KJÆRLIGHET OG VILJEN TIL DET GODE
Romanen Ode til lyset handler om et fargerikt kjærlighetsforhold mellom to livskraftige kvinner. Etter mange år blir den ene uventet syk og dør. Den andre sitter alene igjen i huset ved fjorden. Nakent og ærlig reflekterer hun over kjærligheten. Hva skjer med de gode følelsene når de møter motstand? Hvordan takler vi at den elskede ikke alltid er sånn som vi synes hun/han burde være? Og hvordan er det når ens elskede skal dø fra en?

OVERGREP OG OVERLEVELSE
Historien handler om en mor (Marta) som forgriper seg på sin lille datter (Jenny). Vi får høre om Marta i den perioden hvor overgrepene foregår, hennes tanker, følelser og ikke minst frustrasjoner. Parallelt får vi historien om Jenny som voksen. Dels i form av noen dagboksnotater fra hennes arbeid med å fri seg fra det som skjedde, dels i en gryende forelskelse til en mann.

TI STILLE DAGER
Siv er i India for å skrive om religiøs kunst. Etter måneder på tog mellom byer og fjell, skal hun endelig falle til ro på en pute med bena i kors. Foran henne ligger ni lange døgn hvor hun ikke skal kommunisere noen. Med utgangspunkt i sin roman, Ti stille dager, vil Mette Werner dele refleksjoner og kunnskap om hinduismens guder og buddhistisk meditasjon. Samtidig vil hun komme inn på hva indernes urgamle erfaring kan ha å si for oss i vesten i dag.

Lenker

MANUSBANKEN
FACEBOOK
FORLAG