Toggle mobilmeny

Mohamed Saif Al-Mofty

Født: 21.01.1964
Bosted: OPPEGÅRD, Viken

Bokutgivelser

Mohamed Saif Al-Mofty er irakisk-norsk forfatter, politisk rådgiver, coach, foredragsholder og statsautorisert tolk.

Han er fra  Mosul som er IS kontrollert og han var i Irak da kristne og Yzidiene ble plyndret og ble tatt som slaver og ble solgt i Mosul. Han har bred kunnskap om de ekstreme islamske organisasjonene, om hvordan de kom til og hvordan de har utviklet seg.

Han har erfaring med kultur som verktøy i integreringsprosessen og han besitter kunnskap som kan være nyttig  for næringsliv og organisasjoner som vil arbeide i Midtøsten.

Forfatteren har bred kjennskap til de komplekse geopolitiske og sosiokulturelle mønstrene i Midtøsten, noe som gjenspeiler seg i litteraturen hans. Han har også, siden han kom til Norge i 2002, jobbet aktivt innen det flerkulturelle og integreringsfeltet, og har kompetanse på hvordan man takler depresjon, samt å være nøytral i ekstraordinære situasjoner.

Han er derfor en ettertraktet foredragsholder på disse områdene, og har det siste året blitt invitert å snakke under seminar og konferanser hos institusjoner som bla UDI og Nasjonalbiblioteket.

18518985_1897284853878001_624306322_o

Mohamed Saif Al-Mofty blir intervjuet av rådgiver for Nasjonalbiblioteket, Nisrin Maktabi Barkouki. Foto: Privat.

LITTERÆRE PRODUKSJONER

Fra pasifisme til terrorisme

Mohamed Saif Al-mofty har opplevd radikalisering på kroppen og har en spennende historie om Abdul Hadi Al-Iraki, hans barndomsvenn som i dag er i Guantanamo. Han var bin Ladens høyre hånd.

Al-Mofty forteller en historie om sin vennekrets, og hvordan hans barndomsvenn Abdul Hadi Al-Iraki som gikk fra pasifisme til voldelig ekstremisme, og ble Osama bin Laden høyrehånd. Al-Iraki sitter idag i varetekt i USA i interneringsleiren Guantanamo Bay på cuba. Al-Mofty tar oss med på en spennende reise fra Irak til fjellene i Afghanistan.

Les mer her!

Nettisde

Facebook-logo