Toggle mobilmeny

Nina Frederikke Grünfeld

Født: 27.07.1966
Bosted: OSLO

Forfatteren besøker gjerne

Bibliotek. Grunnskole 5.-7. klasse. Grunnskole 8.-10. klasse. Høyskole og universitet. Litterære arrangementer og festivaler. Næringsliv og organisasjoner. Sosiale institusjoner. Videregående skole

Tema

2. Verdenskrig, jødeforfølgelsen, Holocaust, etterkrigstiden i Norge og Europa. Dagens voksende antisemittisme og antiislamisme. Om å lage dokumentarfilm og å arbeide med den personlige historien.

Bokutgivelser

Om forfatteren

Nina er filmskaper, forfatter og foredragsholder, og hun er førsteamanuensis ved Høgskolen Innlandet hvor hun underviser i regi for dokumentarfilm. Se intervjuet Ole Torp gjorde med henne om arbeidet sitt på nrk.no: https://tv.nrk.no/serie/torp/2020/NNFA52012920/avspiller, og traileren til dokumentarfilmen Ninas barn her:

Foredrag

Frida

Bilderesultater for fridas grunfeld"I dette foredraget tar Nina utgangspunkt i sakprosaboken om hennes ukjente, jødiske farmor Frida (Aschehoug forlag 2020). Frida levde et stormfylt og turbulent liv som prostituert i mellomkrigstidens Sentral-Europa. Hennes liv var preget av den til en hver tid rådende geopolitiske situasjonen. Foredraget handler om Europa, om Frida og om det å lete etter sine røtter, og rommer temaer som spenner fra nazismen til kvinner i krig og slektsforskning.

Les mer her!

Ninas barn

Bilderesultater for ninans barn grunfeld"Dette foredraget starter med at dokumentarfilmen Ninas barn (65 min.) vises. Den handler om det jødiske barnehjemmet i Oslo under andre verdenskrig. I etterkant av filmvisningen holder Nina Grünfeld et foredrag  der hun leser fra boken med samme tittel (Kagge forlag, 2015) og forteller den utvidede historien. Foredraget er i utgangspunktet utviklet med tanke på ungdomsskolen og videregående skole, men hun har også holdt det en rekke andre stender. Hun trekker tråder til dagens samfunnssituasjon. Etter at foredraget er over åpnes det for at publikum kan stille spørsmål.

Les mer her!

Filmweb, skolekino, Ninas barn
grunderfilm

Facebook-logoTwitter_logo_blueInstagram-Logo

Se mer om Coexista her