Toggle mobilmeny

Sara Östlund Nilsson

Født: 15.01.1970
Bosted: OSLO

Forfatteren besøker gjerne

Barnehager. Bibliotek. Grunnskole 1.-4. klasse. Grunnskole 5.-7. klasse. Grunnskole 8.-10. klasse. Litterære arrangementer og festivaler. Næringsliv og organisasjoner. Sosiale institusjoner

Tema

Zoologi, marinbiologi, generell biologi

Bokutgivelser

Ny bok 2022

Ekstreme dyr

Fins det dyr som kan leve evig, eller til og med vekkes opp fra de døde? Kan noen dyr overleve på månen? Fins det usynlige dyr? Hvilket dyr er størst? Og hvilke lever høyest og dypest?

I denne boka kan du lese om dyr med helt spesielle evner og om dyr som overlever de mest ekstreme forhold. Det tøffeste av dem alle er bjørnedyret, som har verdensrekord i det meste. Men høyest oppe i Himalaya, over alle andre dyr, trives en edderkopp. Og det er gullfisken som er verdens dyktigste til å leve uten oksygen.

Bli med inn i superdyrenes verden – vi har masse å lære av dem!

Bokutgivelser i utlandet

Om forfatteren

Sara Östlund Nilsson er PhD i zoologisk adferdsøkologi fra Uppsala universitet og har i mange år forsket på nordiske og tropiske fisker i Sverige, Norge og Australia. I tillegg har hun gått den faglitterære forfatterutdanningen ved Norsk barnebokinstitutt og skrevet flere fagbøker, også for barn. Saks med flaks – et badekar-eventyr er hennes første skjønnlitterære bok. Til daglig jobber hun blant annet med formidling på Nasjonalbiblioteket.

www.gyldendal.no
www.omnipax.no