Toggle mobilmeny

Sigri Sandberg

Født: 23.08.1975
Bosted: OSLO

Tema

Eget forfatterskap.

Bokutgivelser

Litterære produksjoner

VINDTROLLET
Denne fortellingen handler om Øyvind. Der han bor blåser det. Mye. Verre og verre egentlig. En morgen, på vei til barnehagen, blir Øyvind løftet opp i lufta av et gigantvindpustkast.
– Hjelp! roper han, og forsvinner.

POLARHELTINNER
Dette handler om røffe kvinnfolk i polare strøk. Sju kvinner fra fangstliv, ekspedisjoner og forskning de siste hundre år. Det handler om en dramatisk alenefødsel i en fangsthytte, orkaner, polpunkt, isbjørn- og sponsorjakt – krydret med latter, drømmer, politikk og spinnvill kjærlighet. For disse kvinnene forlot det trygge, og har satt spor etter seg, både i nådeløs natur, polarhistorien og i mange mannehjerter. Boka avslører ukjente fakta, nye fortellinger og prøver å forklare denne dragningen mot isbaks, kulde, ro og ensomhet.
Du møter blant andre Cecilie Skog, Wanny Wolstad og Monica Kristensen.

FRYKT OG JUBEL I JOTUNHEIMEN
Dette er fortelljingar om Norges heftigste alpine fjellområde, Hurrungane i Jotunheimen. Du får høyre om mytologi og jotunkvinner, fangst og budeier. Om romantiseringa av fjella på 1800-talet, om framveksten av moderne fjellsport og om kvinner i skjørt på veg mot toppane. Sandberg trekk linjer frå urgamal tid til i dag, og sommaren 2015 klatrar forfattaren sjølv mot dei kvasse tindane.