Toggle mobilmeny

Sigrid Elsrud

Født: 04.12.1961
Bosted: Oslo

Forfatteren besøker gjerne

Bibliotek. Høyskole og universitet. Litterære arrangementer og festivaler. Næringsliv og organisasjoner. Sosiale institusjoner. Videregående skole

Tema

Ferie med tog. Reiseglede. Reiseskildringer. Tog som alternativ til fly. Klima.

Bokutgivelser

Sigrid Elsrud har bakgrunn som journalist og kommunikasjonsrådgiver og startet i 2015 Togbloggen.no – en blogg om gleden ved å reise langs bakken. I 2022 ga hun ut boken Ferie med tog – Reiseglede langs skinnene.

Hun ønsker å utfordre reisevanene våre og bruker både bok og blogg til å fremsnakke togferie som alternativ til alle «flyferiene» mange av oss er blitt så vant til å ta. Klima er i dag den viktigste grunnen til å velge toget, men så lenge det har gått jernbaneskinner gjennom Europa, har denne reiseformen fascinert og begeistret.

Boka har et historisk blikk på reisevanene våre og forteller om den nye interessen for lange togreiser i Europa. Den inneholder både korte og lange reiseruter i Norge, Norden og resten av Europa og gir også helt konkrete råd til den som selv vil planlegge en ferie med tog. Sigrid Elsrud har samlet foto og opplevelser fra en lang rekke togreiser og kåserer gjerne om reiseglede langs skinnene.

www.cappelendamm.no
www.togbloggen.no
www.langslinjen.no
www.facebook.com
@instagram