Toggle mobilmeny

Tania Kjeldset

Født: 04.12.1960
Bosted: OSLO

Forfatteren besøker gjerne

Bibliotek. Grunnskole 1.-4. klasse. Grunnskole 5.-7. klasse. Grunnskole 8.-10. klasse. Litterære arrangementer og festivaler. Næringsliv og organisasjoner. Sosiale institusjoner. Videregående skole

Bokutgivelser

Om forfatteren

Tania Kjeldset er oppvokst i Oslo. Hun er utdannet illustratør ved SHKS i Oslo. Hun debuterte i 1995 med bildeboken Eplemadammen og har gitt ut en rekke bøker for barn og ungdom. Ungdomsromanen Juli ble nominert til UPrisen i 2010 og er oversatt til svensk, fransk og tysk. Halloween (2017)er hennes første bok for voksne.

Tania underviser barn og ungdom i kreativ skriving, og er tilknyttet kulturskolen i Sørum samt skrivekunstlinjen ved Nansenskolen.

Hun har siden 2002 hatt årlige skrivekurs for 6. og 7. trinn i grunnskolen i Oslo, og de siste fire årene heldagskurs for alle 6.klassene i Askim en dag i året. Kjeldset snekrer gjerne sammen et opplegg i samarbeid med skolen. : heldagskurs, eller kurs som går over flere dager.
Hun har utviklet og gjennomført ulike kurs i både ungdomsskolen og videregående skole, for elever med fremmedspråklig bakgrunn og elever med spesielle behov.

Om novellen
Tania har utviklet ulike produksjoner for ungdomskolen der novellen står i fokus. Dette er gjerne 90 min økter som tar utgangspunkt i egne noveller, en blanding av teori og praksis, og i tillegg elevmedvirkning i form av skriveoppgave. Opplegget kan også med litt justering brukes i videregående. Den siste produksjonen «Halloween», skal gjennomføres høsten 2017 i Osloskolen.

www.cappelendamm.no

Litterære produksjoner

HEIA STINE
Stine gruer seg til å begynne på skolen. Nesten like ille er det å få innkalling til skoletannlegen. Og det er fryktelig flaut å ikke kunne svømme når nesten alle andre har lært det.

DEN SKYLDIGE
Forfatterbesøk med Tania Kjeldset, hvor novellen står i fokus.

DEN TREDJE DAGEN
Lese- og skrivestimulerende kurs over 6 uker for 6.-7. trinn med Tania Kjeldset.