Toggle mobilmeny

Therese Aasvik

Født: 01.02.1974
Bosted: OSLO

Forfatteren besøker gjerne

Bibliotek. Grunnskole 5.-7. klasse. Grunnskole 8.-10. klasse. Høyskole og universitet. Litterære arrangementer og festivaler. Næringsliv og organisasjoner. Sosiale institusjoner. Videregående skole

Tema

Eget forfatterskap. Skrivekurs – kreativ skriving. Å reise i karakter. Karakterdrevet litteratur, å se omgivelsene gjennom øynene til den litterære karakteren sin. Å komme i kontakt med sin formidlingsevne uten å komme i veien for seg selv gjennom meditasjon.

Bokutgivelser

Skrivekurs

Å lage en god fortelling
Skrivekurs for 5. – 7. klasse

Hvordan lager man en karakter som leseren bryr seg om? Karakteren skal utvikle seg underveis gjennom økende konflikter, ting som skjer med karakteren som gjør fortellingen mer og mer spennende. Dette visualiseres på tavlen og elevene får oppgaver underveis som setter dem igang med sin egen fortelling. Kurset er beregnet som et to-timers startkurs som lærere og elever kan jobbe videre med på egen hånd.

Å reise i karakter
Skrivekurs for 8. – 10. klasse og eget tilrettelagt kurs for voksne

I dette skrivekurset skal elevene finne sin egen litterære karakter, observere nabolaget sitt fra en forfatters perspektiv og reise i nabolaget gjennom karakteren sin.

I løpet av 90 minutter vil elevene gjennom praktiske øvelser, dialog, presentasjon og forfatterens høytlesning, få en forståelse for hva en litterær karakter er, hvordan de kan lage sin egen og hvordan de kan reise gjennom sitt eget nabolag som denne karakteren. Målet med kurset er å gjøre elevene oppmerksom på hvordan litterære karakterer kan drive en tekst, og hvordan det å ta utgangspunkt i en litterær karakter kan få elevene til å se både teksten og miljøet rundt seg på en ny måte.

Om forfatteren

Therese Aasvik har en bachelorgrad i kommunikasjon fra USA og har gått på Forfatterakademiet i Oslo. Hun har bakgrunn som grafisk designer, tekstforfatter og billedkunstner, og er også utdannet Kundalini Yoga lærer. Hun debuterte i 2016 med suksessen Fie faller og fulgte opp med den lavmælte spenningsromanen Noe skal skje året etter. Høsten 2018 kom Byer uten deg, en reiseroman om gatekunst, tapt kjærlighet og å ta ansvar for sin egen lykke.

www.thereseaasvik.com

Facebook-logo

www.aasvikdesign.com