Toggle mobilmeny

Torborg Igland

Født: 28.11.1967
Bosted: GRIMSTAD, Agder

Tema

Eget forfatterskap. Språklige emner. Ungdomslitteratur, fantasy, dystopi. Roman, poesi. Ungdom, oppvekst, familie, skole. Skrivekurs, kreativ skriving. Kjønnsroller, journalistikk, presseetikk, retorikk, media. Samfunn, sosiale spørsmål, politikk.

Bokutgivelser

Om forfatteren

Torborg Igland (f. 1967) bor i Grimstad og har fire barn. Hun er utdannet samfunnsviter ved Universitetet i Oslo og har også studert ved Arkitekthøgskolen i Oslo og ved Skrivekunstakademiet i Bergen. Hun har vært journalist og festivalsjef for Ibsen- og Hamsun-dagene, og jobber nå som høgskolelektor i journalistikk. Hun har holdt en rekke skrivekurs for barn, ungdom og voksne.

Torborg Igland om dystopi-sjangeren

I Bokåret 2019 arrangerte Norsk Forfattersentrum arrangementsrekken «Finn din sjanger!» over hele landet. Torborg Igland var en av forfatterne som deltok. I videoen under, som ble laget i forbindelse med ett av arrangementene, forteller Igland om sin sjanger: dystopien.

Litterære produksjoner

Dystopia – en forestilling for 8. trinn om den mørke ungdomslitteraturen.

Tenk hvis alt var snudd på hodet – hvis Norden var et iskaldt diktatur, om kunst og demokrati. Med utgangspunkt i den dystopiske serien Betaserien.

Jeg og de andre – en skriveworkshop for ungdomstrinnet.

Kontakt forfatteren for å booke en produksjon.