Toggle mobilmeny

Tove Andersson

Født: 20.09.1958
Bosted: SOFIEMYR, Viken

Tema

Eget forfatterskap. rasisme, toleranse, kulturelt mangfold. Livssyn, religion, filosofi.

Bokutgivelser

UNGDOMSBOKA JEG HETER NAVNLØS NÅ UTE NY REDIGERT UTGAVE.

Omslag: Ben Ormstad

Kule Navnløs ville ikke ville si navnet sitt første dagen på skolen. Nå går hun i 7. klasse, tar seg stadig nye, spennende navn, setter seg inn i andre kulturer og ikler seg nye identiteter. Men, hvem er hun? Navnløs oppdager at det finnes mange måter å være annerledes på. Overraskelsen blir mye større enn hun kunne forestille seg.

Utdrag

«Hun visste med seg selv at barn føler ting sterkere. Urettferdighet fikk hjertet til å slå salto og blodet til å bruse som fossefall i hodet, hun ble matt i kroppen og kunne sverge på at rett under føttene skalv jorden av sinne. Selv om det er de voksne som bestemmer det meste, var hun overbevist om en ting; og det var at det er de som husket barndommen mest som bestemmer best.»

«Soveromsvinduet hennes var i 2.etasje. Branntauet lå i en kveil i hjørnet, godt festet til veggen i den ene enden. Like før vekkerklokken skulle ringt, åpnet hun vinduet forsiktig, festet skolesekken i den ene enden av tauet og firte alle skolebøkene ned. Forbi Mommo i første, og helt ned i blomsterbedet nedenfor. I siste liten rakk hun å stoppe vekkerklokken. Hun pustet lettet ut, satte seg i vinduskarmen uten å se ned, tok tak i tauet og viklet høyrebenet rundt tauet én gang, akkurat som hun hadde sett på film. Hun var ikke det minste redd. Men da hun hadde fått hele kroppen over karmen gikk det fort ned til bakken, mye fortere enn hun hadde tenkt seg.»

www.bokklubben.no

www.frilanstove.com

www.facebook.com

Om forfatteren

Tove Andersson er frilansjournalist, utdannet innenfor fagene sosialantropologi, religionshistorie og livssyn. Skrivelysten begynte som 17-åring i avisspaltene, senere med reportasjer i magasiner og aviser.  Kreativiteten har ført til førsteplass for en visetekst 2019, god omtale i A-magasinets krimdiktkonkurranse og oversettelse av yogabok fra engelsk.

Ungdomsbokdebuten Jeg heter Navnløs i 2002 ble innkjøpt av Kulturrådet og er i 2020 utgitt i ny redigert utgave. For tiden er hun i gang med barnebokmanus, dikt for alle – og en roman for voksne.