Toggle mobilmeny

Wesam Almadani

Født: 16.07.1983
Bosted: LARVIK, Vestfold og Telemark

Tema

Eget forfatterskap. Homofile. Krig.

Bokutgivelser

Om forfatteren

Wesam Almadani er forfatter og aktivist, født 1983 i Sudan. Hen bodde siden i Egypt fram til Osloavtalen ble signert, og flyttet deretter til Gaza med sin familie.

Almadi er den første Fribyforfatteren i Larvik, og vestfold. Hen sier at det er hens plikt å gi en stemme til de lesbiske i Midtøsten.

«Almadani er også aktiv i kampen for likestilling og LHBTQI-personers rettigheter og status i samfunnet, og hens forfatterskap dreier seg i stor grad rundt spørsmål om kjønn, kjønnsidentitet og seksualitet. Dette er et uvanlig ståsted for en forfatter i et arabisk, konservativt muslimsk miljø som Gaza er under Hamas, og medførte at Almadani var svært utsatt for alvorlig trakassering og sensur, og til slutt måtte flykte og finne beskyttelse utenfor Gaza», sier Ingeborg Kværne fribykoordinator i Norsk PEN.

Nå jobber Wesam med en bok som heter «Slik etterlot krigen meg i live». Den handler om effekten av krig på mennesker og samfunn, om hvordan det påvirker Alle – enten de er journalist, lege, forfatter, militær, gammel eller ung.

Wesams litterære verk er oversatt til engelsk, norsk, svensk, hebraisk og italiensk

Lenker

Kimen litteraturfestival – Festivalforfatter

Le Ortique

Vårt Land – Eg er forfattar, men eg klarer ikkje å finna ord

Radio Latinamerika – Wesam skrev sin bok «Under det arabiske bordet» om å være lesbisk i Midtøsten i hemmelighet i Gaza

Dagbladet – Skremt av homodebatten

Icorn – A daring woman with dreams but without a homeland

Larvik bibliotek – Om fribyforfatter Wesam Almadani

 

LITTERÆRE DELTAGELSER 2022