Toggle mobilmeny

Yngve Vogt

Født: 19.07.1961
Bosted: Oslo

Forfatteren besøker gjerne

Bibliotek. Høyskole og universitet. Litterære arrangementer og festivaler. Næringsliv og organisasjoner. Sosiale institusjoner. Videregående skole

Tema

Jeg har de siste årene holdt mange foredrag om popularisering av forskning. Her prater jeg om hvordan du kan skrive enkelt om vanskelige ting. Jeg har også holdt en del foredrag om mattetriks og hurtigregning. Jeg kan også holde foredrag om hvorfor kunnskapen om tilfeldigheter, store talls lov og sannsynligheter er viktig for å forstå det moderne samfunnet rundt oss.

Bokutgivelser

Om forfatteren

Jeg er forskningsjournalist i Apollon ved Universitetet i Oslo og har spesialisert meg på å formidle forskning fra den naturvitenskapelige verden. Jeg har fått Fagpressens journalistpris for arbeidet mitt med å skrive enkelt og forståelig om vanskelige temaer.

I 2018 utga jeg boken Mattetriks på null komma niks. Her viser jeg hvordan du kan regne mange ganger fortere.

I 2020 utga jeg boken Tilfeldig! Gjennom et møte med noen av landets fremste forskere viser jeg muntert hvorfor kunnskapen om tilfeldigheter og store talls lov er avgjørende for alt fra medisinske diagnoser og politiske valgdagsmålinger til forventet levealder og morgendagens vær. Boken ble kjøpt inn av Kulturrådet. Dagbladet ga den terningkast fem.

Lenker

www.vegaforlag.no

www.spartacus.no

www.dagbladet.no