Toggle mobilmeny

Ordet fanger

Fredrik Høyer er ein av poetane som har vore gjest i «Ordet fanger». Her framfører han «Elegi over Avicii» på Norsk Forfattersentrums femtiårsjubileium på Litteraturhuset i Oslo. Fotograf: Espen Gees

«Ordet fanger» er NRK P2 sitt poesiprogram med Endre Ruset og Ellen Wisløff som programleiarar. Å høyre forfattarane snakke om livet og litteraturen i eit program som dette, kan vere ein god måte å finne dei rette deltakarane til eit arrangement. For deg som er på jakt etter dyktige poesiformidlarar har vi derfor samla kontaktinformasjon til alle medlemmene våre som har vore gjest i programmet.

 

Kristin Storrusten og Hilde Myklebust

NRK om episoden:: – Jeg skulle ønske boka di fantes da jeg var nybakt mamma, sier programleder Ellen Wisløff til forfatter Kristin Storrusten. Hennes diktsamling «Barsel» ble en stor suksess i år, og også Endre Ruset heier på denne måten å skrive om de nære ting, fødsler og småbarnsliv. Den andre gjesten er Hilde Myklebust. Hun skriver også om det helt nære og hverdagslige på gården hun driver, også i årets samling «Kvar ein fugl». To diktsamlinger med helt ulikt temperament og stil, men de sier noe om det samme.

NRK om episoden: https://radio.nrk.no/serie/ordet-fanger/MKRV27000418/02-12-2018

Kontakt Kristin Storrusten her!

Kontakt Hilde Myklebust her! 

Kristin Storrusten. Foto: Bjørn Wad

Foto: Tove K. Breistein/ Samlaget

 

 

Cecilie Løveid

NRK om episoden: Ellen Wisløff og Endre Ruset leter etter den levende poesien. Under Bjørnsonfestivalen i Molde inviterte de publikum til å være med da Cecilie Løveid og den svenske poeten UKON snakket om å bruke andre levende (og døde) mennesker i skrivingen sin. 7.klassingene Emilie og Brage leser sine egne dikt som de har skrevet på workshop under festivalen.

Hør på nrk.no: https://radio.nrk.no/serie/ordet-fanger/MKRV27000318/25-11-2018

Kontakt Cecilie Løveid her! 

Foto: Søren Bruun/ Kolon

 

Aasne Linnestå

NRK om episoden: Poet Aasne Linnestå lager dikt med tegninger, Billedkunstner Lotte Konow Lund lager tegninger med dikt.

Hør på nrk.no: https://radio.nrk.no/serie/ordet-fanger/MKRV27000717/31-12-2017

Kontakt Aasne Linnestå her! 

Foto: Amanda Irgens Nygren/ Aschehoug

Helene Guåker

NRK om episoden: Programlederne Ellen Wisløff og Endre Ruset leter etter den levende poesien. I denne episoden av Ordet fanger finner de den hos den høyst levende Helene Guåker og for lengst døde romerske poeter. Felles for dem: sex og kjærlighet.

Hør på nrk.no: https://radio.nrk.no/serie/ordet-fanger/MKRV27000118/11-11-2018

Kontakt Helene Guåker her! 

Foto: Kine bakke

Gunnar Wærness

NRK om episoden: Hvor grenseløs kan samtidspoesien være? Kunstnerkollektivet «Brødet og eselet» blander dikt, revy, sang, performance og ymse instrumenter når de opptrer med tekstene sine. Resultatet? Avantgardesirkuspoesi med politksk brodd og jovial galskap!

Hør på nrk.no: https://radio.nrk.no/serie/ordet-fanger/MKRV27000617/24-12-2017

Kontakt Gunnar Wærness her! 

Foto: Eva Lene Gilje Østensen

Ingvild Lothe, Marianne Clementine Håheim og Bård Torgersen

NRK om episoden: Den unge poesien er uten alder, men den er rå, uflitrert, ærlig. Møt poetene Ingvild Lothe, Marianne Clementine Håheim og Bård Torgersen.

Hør på nrk.no: https://radio.nrk.no/serie/ordet-fanger/MKRV27000417/10-12-2017

Kontakt Ingvild Lothe her! 

Kontakt Marianne Clementine Håheim  her! 

Kontakt Bård Torgersen her! 

 

Foto: Stephen Butkus

Foto: Oktober forlag

Foto: Mona Ødegård

Helge Torvund

NRK om episoden: Hva skjer med en tekst når det blir satt musikk til? Hvordan lage musikk av poesi? Marie Solheim, Erlend Ropstad og Helge Torvund stiller med gitarer og erfaring.

Hør på nrk.no: https://radio.nrk.no/serie/ordet-fanger/MKRV27000317/03-12-2017

Kontakt Helge Torvund her! 

Foto: Kvalshaug Forlag

Catherine Blaavinge Bjørnevog og Morten Langeland

NRK om episoden: Catherine Blaavinge Bjørnevog våknet en morgen og hadde mistet språket. Hun måtte lage et nytt språk. Poeten Morten Langeland skriver på sin dialekt – eller gjør han egentlig det?

Hør på nrk.no: https://radio.nrk.no/serie/ordet-fanger/MKRV27000217/26-11-2017

Kontakt Catherine Blaavinge Bjørnevog her! 

Kontakt Morten Langeland her!

Foto: Torgrim Melhuus

Foto: Rolf M. Aagaard/ Kolon

Fredrik Høyer

NRK om episoden: Kritikeryndlingen Fredrik Høyer og verdensmesteren Evelyn Rasmussen Osazuwa snakker om og fremfører spoken word og slampoesi.

Hør på nrk.no: https://radio.nrk.no/serie/ordet-fanger/MKRV27000117/19-11-2017

Kontakt Fredrik Høyer her! 

Foto: Synne Øverland Knudsen

Les også: